©Reuters
©Reuters

Barselona piše istoriju! Posle drame za pamćenje do 11. titule prvaka Evrope, Aleks Dujšebajev tragičar finala

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 20:02

Dujšebajev je prvo u poslednjoj sekundi drugog produžetka promašio šut za pobedu, a onda mu je na sedmercima udarac odbranio fantastični Perez de Vargas Moreno

Rukomet je sport u kome se morate pokloniti samo jednom klubu - Barseloni! Katalonski gigant je večeras upisao istoriju ovog takmičenja, ali ne samo zbog činjenice što je 11. put postao prvak Evrope, već što je postao prvi klub koji je uspeo da odbrani trofej u ovom formatu Lige šampiona. Fenomenalna ekipa Antonija Karlosa Ortege je u finalu za pamćenje, posle boljeg izvođenja sedmeraca savladala Vive Kjelce. Poljaci su prvi put ove sezoni poraženi od Barselone, ali u najvažnijem meču - 32:32 (28:28, 14:13), sedmercima 5:3.

Tragičar finala bio je Aleks Dujšebajev, koji je prvo u poslednjoj sekundi drugog produžetka promašio šut za pobedu, a onda mu je na sedmercima udarac odbranio fantastični Perez de Vargas Moreno. Poljaci su jedinu evropsku titulu do sada osvojili 2016. godine, pobedom nad Vespremom posle izvođenja sedmeraca. Sada su ponovo bili u prilici da to ponove, ali nisu uspeli.

Izabrane vesti

Kvalitetniju rukometnu predstavu od ove koje smo dobili teško da smo mogli da tražimo. Impozantno je delovalo na koji način su se na terenu, posebno u drugom poluvremenenu, nadmetali trenutno najbolji timovi Starog kontinenta. Barselona je pokazala koliko je moćna čak i bez Luke Cindrića, koji je čitavo drugo poluvreme propustio zbog povrede, mada je i Kjelce sa druge strane propustio dobar deo meča odigrao bez raspucanog Branka Vujovića, koji je postigao četiri gola iz isto toliko pokušaja.

Posle 13 golova u polufinalu, Aleiš Gomez Abeljo je i u velikom finalu bio raspoložen, pa je bio jednini igrač na meču sa dvocifrenim brojem golova (10). Dika Mem i Timoti Engesan su bili spremni da preuzmu odgovornost u samoj završnici, stigao ih je umor, ali su u drugom produžetku izvukli maksimum iz sebe. Sa druge strane, ogroman doprinos u velikoj borbi Kjelcea dao je pivotmen Arcem Karalek, koji je vodio ogromnu bitku sa odbranom Barselone i postigao gol za produžetak u 60. minutu utakmice. Na kraju mu je za utehu pripala titula najkorisnijeg igrača turnira.

Dika Mem je na kraju bio drugi strelac u pobedničkom timu sa šest postigutih golova, dok je Negesan dao četiri. Kod Kjelcea je najefikasniji bio Arkadijuš Morito sa šest golova, a po četiri su dali Vujović, Aleks i Danijel Dušejbajev, te Karačić i Kuleš.

Izuzetne partije zabeležili su i golmani dva tima Perez de Vargas Moreno i Andreas Volf, koji su ostvarili po 12 uspešnih intervencija.



tagovi

RK BarselonaRK Kjelce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara